Претставка од НАкС до Инспекторатот за незаконски избор на сенатори на УКИМ – МИА

Скопје, 1 јуни 2020 (МИА) – Независниот академски синдикат (НАкС) денеска поднесе претставка до Државниот просветен инспекторат (ДПИ) за отпочната постапка за избор на членови на Сенатот на Универзитетот „Св.