НАкС одржа трибина за зајакнување на капацитетите со учество на реномирани регионални и европски синдикални лидери

Независниот академски синдикат (НАкС) на 17. јуни 2021 година одржа трибина на која учествуваа реномирани регионални и европски синдикални лидери, на тема „Јакнење на организациската структура на синдикатите, нивниот експертски и институционален капацитет и нивната улога во обезбедување квалитет во високото образование“.
18 јуни 2021/by admin

НАкС одржа работилница за зајакнување на стратешкото планирање и синдикалното организирање

31 мај 2021/by admin

Колективниот договор за високото образование и науката ќе реши долгогодишни системски проблеми

12 мај 2021/by admin

Сенаторите да не го гласаат Етичкиот кодекс кој (ќе) ни ја скрати академската слобода!

28 април 2021/by admin

Втор конгрес на НАкС – КРАЈНО ВРЕМЕ Е ЗА НАУКА!

28 октомври 2020/by admin

За улогата на синдикатите за високо образование во нашите општества

25 септември 2020/by admin

Сенаторите на УКИМ да ја преземат одговорноста и да ја повторат постапката за избор на Ректор

8 јули 2020/by admin

НАкС – ЗА АВТОНОМИЈАТА И ОДГОВОРНОСТА

25 јуни 2020/by admin

ДПИ да постапи по претставките пред да е предоцна

15 јуни 2020/by admin

ДПИ да постапува за прекршувањето на Законот за ВО од страна на ректорот Јанкуловски

28 мај 2020/by admin

Ректорот на УКИМ брза за избори во услови на вонредна состојба

28 мај 2020/by admin

Соопштение по повод денот на сесловенските просветители

24 мај 2020/by admin